Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

ΕΕΣ Κορυδαλλού Σκακιστικοί αγώνεςΜετά από διακοπή δύο εβδομάδων, συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων. Ο Σύλλογός μας είχε μία νίκη και μία ήττα στους δύο πρώτους γύρους. Ο τρίτος γύρος μας έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα του ΑΣ Παπάγου, σωματείου Α΄ Εθνικής κατηγορίας όπως και εμείς. Το παιχνίδι εξελίχθηκε ιδανικά με αποτέλεσμα την άνετη επικράτηση της ομάδας μας με 5,5-0,5!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Θα ήθελα να αναφέρω τα “βασικά” στελέχη της ομάδας, τις αδελφές Πραματευτάκη (Ασπασία, Λουκία και Αναστασία), το Γιώργο Μαστέλλο και τον Παναγιώτη Δημητροκάλλη που αποτελούν τον πυρήνα των νεανικών μας ομάδων και βρίσκονται πάντα σε αγωνιστική ετοιμότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Κλήτσα που έπαιξε στους δύο πρώτους γύρους, αν και οι υποχρεώσεις του στο σχολείο δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει όσο συχνά θα ήθελε. Τέλος ειδική αναφορά αξίζει το νεότερο στέλεχος της ομάδας, ο Μιλτιάδης Γιαννακάκης, που έκανε σήμερα νικηφόρο ντεμπούτο στην πρώτη, κιόλας, σκακιέρα της ομάδας.

ΕΕΣ Κορυδαλλού Σκακιστικοί αγώνεςΠαρά τις όποιες αντιξοότητες το φυτώριο του ΕΕΣ Κορυδαλλού συνεχίζει να υπάρχει δυνατό όπως πάντα. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι το αγωνιστικό σκάκι. Το Πρωτάθλημα-Παίδων Κορασίδων είναι μια απαιτητική διοργάνωση που ξεχωρίζει τα Σκακιστικά Σωματεία που είναι αθλητικοί σύλλογοι με αγωνιστικό προσανατολισμό, από τους Συλλόγους φροντιστήρια σκακιού που δεν προσφέρουν σκακιστική εκπαίδευση.

ΕΕΣ Κορυδαλλού Σκακιστικοί αγώνεςΈνα τελευταίο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ομάδα μας αγωνίζεται με τέσσερα 10χρονα παιδιά, όταν οι απαιτούμενες ηλικίες ανά σκακιέρα είναι κατά σειρά: αγόρια 16, 14, 12, 10 και κορίτσια 16, 12!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα και την προκήρυξη στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ αλλά και αναλυτικά φύλλα αγώνος.

Comments are closed.