Η τεχνολογία στην υπηρεσία του σκακιού

Σκακιστική Προπόνηση ΕΕΣ ΚορυδαλλούΤο σκάκι είναι από τα αθλήματα που έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι υπολογιστές αποτελούν πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας αθλητών και προπονητών. Στα πλαίσια της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, ο ΕΕΣ Κορυδαλλού υλοποίησε μια παλιά επιθυμία των μελών του. Εδώ και μια εβδομάδα τα μαθήματα γίνονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή σε τηλεόραση 42″!

Δεν χρειάζεται να παραθέσω τα οφέλη από αυτή την καινοτομία, αλλά και μόνο ο χρόνος που εξοικονομείτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος για το στήσιμο κομματιών μεταξύ των ασκήσεων είναι αρκετός! Φυσικά δίνεται η δυνατότητα στους προπονητές να προετοιμάσουν τα μαθήματα σε οποιοδήποτε σκακιστικό πρόγραμμα επιθυμούν και να τα παρουσιάσουν με την άνεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το μάθημα γίνεται πιο αποτελεσματικό και τα παιδιά εξοικειώνονται με τα σκακιστικά προγράμματα που θα τους είναι απαραίτητα στη σκακιστική τους πορεία.

Εκτός από τα μαθήματα θα προχωρήσουμε σε μεταδόσεις παρτίδων, τις ημέρες που είναι ελεύθερες προπονήσεων, με ανοικτή προσέλευση για τα μέλη και τους αθλητές του συλλόγου. Ήδη κάθε Τρίτη από τις 7 το απόγευμα ο Σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε ενδιαφερόμενο!

Comments are closed.