Τέλος αγωνιστικών υποχρεώσεων

ΕΕΣ Κορυδαλλού σκάκι κύπελλο παίδων κ14Έφτασε στο τέλος της και η φετινή αγωνιστική σεζόν με την ολοκλήρωση των διασυλλογικών νεανικών κυπέλλων και του πρωταθλήματος γυναικών Αττικής.

Ο Σύλλογός μας αγωνίστηκε με τρεις ομάδες στα νεανικά κύπελλα και μία ομάδα στο πρωτάθλημα γυναικών. Τα τελικά αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον της ομάδας, οι γυναίκες κατέλαβαν την 5η θέση όπως και η δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα παίδων μέχρι 14 ετών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες εδώ θα έπρεπε να υπάρχει παραπομπή στις τελικές βαθμολογίες των γυναικών και των νεανικών, όμως αυτές είναι ημιτελείς και δεν αναμένεται να διορθωθούν…

Τα διασυλλογικά κύπελλα της Αττικής δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται από τα σωματεία με την πρέπουσα σοβαρότητα. Σε κάθε γύρο πολλές συναντήσεις δεν διεξάγονται μιας και τα σωματεία αδυνατούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αθλητών. Σύμφωνα με τις προκηρύξεις θα έπρεπε να αφαιρείται ένας βαθμός για κάθε ήττα άνευ αγώνος από την τελική βαθμολογία κάθε ομάδας. Όμως ούτε αυτό τηρείται, οι βαθμολογίες δημοσιεύονται χωρίς διορθώσεις. Μπορείτε να δείτε την έκταση του φαινομένου στο αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων. Μόνο στον τελευταίο γύρο 12 συναντήσεις δεν διεξήχθησαν σε σύνολο 32 προγραμματισμένων.

ΕΕΣ Κορυδαλλού σκάκι κύπελλο παίδων κ14Ο Σύλλογός μας καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αγωνίζεται πλήρης σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος και δεν πρόκειται να δηλώσει εικονική συμμετοχή, γιατί πρώτα απ’ όλα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα αθλητικά ιδεώδη. Παρατηρείστε το πρόγραμμα αγώνων στο πρωτάθλημα γυναικών. Δύο άνευ αγώνος στον τελευταίο γύρο διαμορφώνουν την τελική κατάταξη, ενώ υπάρχει ομάδα που παίζει μόλις ένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια αδυνατεί να συνεχίσει, αλλά αντί να ενημερώσει τη διοργανώτρια αρχή και να αποχωρήσει, προτιμά να μην εμφανιστεί επί 2 συνεχόμενες αγωνιστικές…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του παραπάνω αντιαθλητικού φαινομένου, όμως είναι απαραίτητο η αφαίρεση βαθμών να φαίνεται τουλάχιστον στην τελική βαθμολογία.

Comments are closed.