Πρωταθλήτρια Αττικής η Λουκία

νεανικά Αττικής σκάκι 2017Η πιο σημαντική ατομική διοργάνωση της Αττικής για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 18 ετών, διοργανώθηκε φέτος στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Beach Volley στην παραλία του Δήμου Καλλιθέας-Μοσχάτου.

Εκατοντάδες παιδιά από όλους τους συλλόγους της Αττικής συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διοργάνωση, που αναδεικνύει τους καλύτερους σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Σε αντίθεση με το “πανηγύρι” των μαθητικών πρωταθλημάτων, τα ατομικά νεανικά Αττικής αποτελούν μια σοβαρή και “σκληρή” διοργάνωση που αποτελεί προκριματικό για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας κατέγραψε επιτυχίες, με πρώτη και καλύτερη την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νεανίδων έως 16 ετών από τη Λουκία Πραματευτάκη. Η Λουκία συγκαταλέγεται στα φαβορί όλων των νεανικών διοργανώσεων που συμμετέχει. Φέτος δικαίωσε τις προσδοκίες μας κερδίζοντας αήττητη την πρώτη θέση!

Άξιος συγχαρητηρίων για την εξαιρετική του απόδοση είναι και ο Γιώργος Μαστέλλος που αγωνίστηκε στην κατηγορία των παίδων έως 14 ετών. Ο Γιώργος, σε μια εξόχως ανταγωνιστική κατηγορία, ισοβάθμησε στην 4η θέση και κατετάγη 7ος μετά την άρση της ισοβαθμίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 4η θέση ισοβάθμησαν σκακιστές με διεθνή αξιολόγηση 1000 περίπου μονάδες περισσότερες από το Γιώργο, γεγονός που από μόνο του δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τόσο του Συλλόγου μας όσο και από όλους του σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής, που αποφάσισαν να αφιερώσουν μία εβδομάδα από τις σχολικές διακοπές τους για να παίξουν σοβαρές παρτίδες.

Comments are closed.